Sunday, October 15, 2006

Ρε παιδιά μπερδεύτηκα!

Τι το θέλω και ασχολούμαι με την πολιτική, αφού δεν σκαμπάζω εγώ από αυτά! Σήμερα έπρεπε να ψηφίσω λέει. Η διαδικασία απλή μου είπαν. Βάζεις κάτι σταυρουδάκια σε 2-3 ονόματα! «Α αυτό είναι όλο! Πέντε λεπτά υπόθεση, ας πάω λοιπόν!»
Και εκεί είναι που άρχισαν τα δύσκολα. «Εμένα να ψηφίσεις» είπε ο πρώτος άγνωστος με το που έφτασα στο εκλογικό κέντρο, «γιατί εγώ θα τον αλλάξω τούτο τον τόπο!» Μετά είδα εκείνο τον άλλο τον κύριο που είχε έρθει πριν μια εβδομάδα περίπου εκεί που κοιμόμουν γλυκά και αμέριμνα (8 το πρωί ήταν, τι άλλο να έκανα Σαββατιάτικα δηλαδή) και μου χτύπησε την πόρτα… καλά για το τηλέφωνο δεν το συζητώ! Ούτε υποψήφια δήμαρχος να ήμουν, τέτοια δημοτικότητα! Με θυμόταν διάφοροι γνωστοί και μη και με παρακαλούσαν να τους ψηφίσω, οι μισοί δε από τους οποίους ήταν μαγνητοφωνημένοι.
Ας γυρίσω, όμως, στον κύριο που έκανε τον κόπο και θέλησε να με γνωρίσει προσωπικά και μου χτύπησε την πόρτα. Και είμαι και γειτόνισσα του Διαόλου τη μάνα, καταλαβαίνετε πόσο δρόμο έκανε ο άνθρωπος! Δεν ήταν- δυστυχώς- κανένας άλλος σπίτι οπότε είχε την τύχη να γνωρίσει εμένα. «Γεια είμαι υποψήφιος σύμβουλος και θα κάνω αυτό και εκείνο και το άλλο για να αλλάξω τον τόπο, αλλά πες μου εσύ τι θα ήθελες να κάνω για σένα;»
«Χμμ… κοιτάξτε τη δουλίτσα μας την έχουμε, αλλά μήπως έχετε κάτι καλύτερο να μου προσφέρετε; Ένα διορισμό στο δημόσιο ας πούμε, ή μια θεσούλα στο πανεπιστήμιο ή γιατί όχι σε κανένα υπουργείο; Δρόμο όχι μωρέ δεν χρειαζόμαστε, μας τον έστρωσε εχθές ένας άλλος κύριος που σας έμοιαζε κιόλας λιγάκι, αδελφός σας είναι; Τώρα στο σπίτι θα την ήθελα μια πισίνα είναι η αλήθεια, αυτό αν θέλετε σημειώστε το. Α ξέρετε τι θα ήθελα! Ένα αυτοκίνητο, κατά προτίμηση σε μπλε χρώμα για να το συνδυάζω με τα ρούχα μου και να σας πω, αν πάρω αυτό, παίρνω δώρο και το home cinema με dolby surround?»
Για να μη σας τα πολυλογώ κατάλαβα ότι η ψήφος μου είναι πολύ σημαντική για το μέλλον όλων μας και ότι θα έπρεπε με πολύ περισυλλογή και σπουδή να επιλέξω τον κατάλληλο άνθρωπο…
ΚΑΛΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ; ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ή @$%^@^^$ (εδώ έπεσε λογοκρισία, όσο να ναι δεν πρέπει να ξεχνάω την αριστοκρατική μου καταγωγή!)
Τελικά ψήφισα τον πατέρα μιας φίλης μου, πολύ καλός άνθρωπος, ψήνει καταπληκτικές μπριζόλες, τώρα αν κάνει για πολιτικός, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον τον ξέρω και είναι δικός μου άνθρωπος.
Ω ναι εκεί καταλήξαμε! Και να θες να έχεις πολιτική άποψη, δεν βρίσκεις κάποιον που να μπορεί να τις εκφράσει και να τις αντιπροσωπεύσει.
Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι το μεγάλο ποσοστό που απείχε από τις εκλογές. Στην τηλεόραση είπαν ότι αυτό αποτελεί πολιτικό μήνυμα. Μόνο που δεν κατάλαβα ποιο ακριβώς ήταν αυτό!
Α. Ότι ο κόσμος μπούχτισε και με τον τρόπο αυτό έδειξε τη δυσφορία του για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αρνούμενος να συμμετάσχει σε κάτι μάταιο… ή
Β. Ότι προτίμησε να πάει καμιά εκδρομούλα γιατί ποσώς τον ενδιαφέρει όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται για τις εκλογές!.
Αλλά εκεί που έγινε το μεγάλο μπέρδεμα είναι στο ποιος κέρδισε ή έχασε! Η Ν.Δ. έλεγε πως αυτή κέρδισε γιατί ο χάρτης βάφτηκε περισσότερο μπλε απ’ ότι πράσινος, ενώ το ΠΑΣΟΚ έλεγε πως η Ν.Δ. έχασε γιατί δεν βάφτηκε τόσο μπλε ο χάρτης όσο θα έπρεπε. Άρα κέρδισε το ΠΑΣΟΚ; Όχι βέβαια αφού οι περισσότεροι δήμαρχοι είναι μπλε. Ναι αλλά τα ποσοστά δείχνουν ότι η μάχη έγινε στήθος με στήθος, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ανέβει το ΠΑΣΟΚ. Μα από την άλλη στα ποσοστά θα δώσουμε σημασία ή στο αποτέλεσμα το οποίο δείχνει ότι…
ΟΥΦ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΟΛΟΙ! ΘΑ ΚΑΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΒΓΑΛΤΕ ΑΚΡΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

24 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Περιδιαβαίνω την οθόνη των αναζητήσιμων σελίδων, αφήνομαι, συνδέομαι, σε ανακαλύπτω, σε προσπερνώ. Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω. Νιώθω κουρασμένος, μα σου μιλώ...

Θλιβερό, να είσαι εδώ -σημάδι χρόνου ορατό- να σε νιώθω, μα να μη θυμάσαι. Δε θυμάσαι.

Δεν υπήρχες. Μοίραζα λέξεις, για 'μένα, για 'κείνη, για μας. "Ήθελα ο αφελής, να μην υπάρχει κουρελής", το ήθελα. Έπειτα είπαμε: "ας είναι". Αφεθήκαμε.

Κάπου εκεί παράπεσε η μνήμη που ποτέ δε σου παρέδωσα. Πως να αγκαλιάσεις τα ονειρά μου, τη γενιά μου; δε με ξέρεις, θαρρείς πως με καταλαβαίνεις. Δε σε ξέρω, θαρρώ ότι σε καταλαβαίνω. Κι όμως...

Αυτό το λίγο που μπερδεύεται ενοχλητικά στη σκέψη σου, το φτιάξαμε εμείς, στον αργαλειό της μισοτυπωμένης ιστορίας, του δώσαμε το χρώμα μας. Δές, είναι πολύχρωμο, όπως η φύση.

Δε σε προφταίνω, στάσου για λίγο! Δώσε μου μία ακόμα ευκαιρία. Έαν κάνεις ένα βήμα πίσω, θα κάνω ένα βήμα 'μπρος. Ίσως εσύ και εγώ μπορούμε πιο πολλά μαζί. Συχνάζω στην πραγματικότητα.

Περιδιαβαίνω την οθόνη των αναζητήσιμων σελίδων, αφήνομαι, συνδέομαι, σε ανακαλύπτω, σε προσπερνώ. Δε με ξέρεις, δε σε ξέρω. Νιώθω κουρασμένος, άραγε με ακούς;

7:43 PM  
Blogger roidis said...

το μύνημα είναι ότι ο κόσμος σε ένα μεγάλο ποσοστό τους αγνόησε..
το ποσοστό πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

@το παραβάν της ιστορίας:
ωραίο κείμενο φίλε όποιος κι αν είσαι...

9:30 PM  
Blogger Tasis Plisis said...

Θα συμφωνησω με roidis.
Homeless, μην το ψαχνεις, τα ιδια σκατα ειναι ολοι τους. Αν σε ικανοποιει να ψηφισεις τους λιγοτερο σκατα, το ψαχνεις και ριχνεις την ψηφο σου. Αν οχι, δεν ψηφιζεις καθολου.

12:29 AM  
Blogger An-Lu said...

Πάντως αυτό το 45% αποχή στο Δήμο Αθηναίων πολύ μου άρεσε!!!!!





.....μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!!!!

12:46 AM  
Blogger Unknown said...

μοντρεσοράκι μου απόλυτο δίκιο έχεις.Πάντως οι μπριζόλες είναι καλό κριτήριο,νομίζω.

12:48 AM  
Blogger ptwsh said...

Στις δημοτικές τα κριτήρια επιλογής για μένα ήταν καθαρά προσωπικά. Και όχι "κομματικά"

Οπότε στο χωριό μου, ήταν δύο οι υποψήφιοι. Ενας ο νυν δήμαρχος πολλά χρόνια, χωρίς έργο και ένας καινούριος. Ε... την ψήφο φυσικά θα τη δώσω στον νέο. Το να ήμουν απούσα στις δημοτικές δε θα το επέλεγα. Στις βουλευτικές το σκέφτομαι. Ή μάλλον να πήγαινα να έδινα άκυρο.

1:15 AM  
Blogger marquee de mud said...

εγω παλι οταν βλεπω κανα γνωστο στα ψηφοδελτια, ποτε δεν τον ψηφιζω. αν ειναι μαλακας ο λογος ειναι προφανεστατος. αν ειναι καλος, για να μην αναγκαστει να γινει μαλακας.

δεν ασχοληθηκα καθολου και δεν ηξερα οτι εφτασε το τοσο ψηλα η αποχη. το μηνυμα μαλλον ειναι οτι μας αναγκασανε να μην μας νοιαζει και τωρα θα λυνουν και θα δενουν τελειως μονοι τους πια, χωρις μεγαλες ενοχλησεις, παρεα με τις δυνατες τους μειοψηφιες (βλ.usa)

1:25 AM  
Blogger marquee de mud said...

ωραιο το παραβαν

1:25 AM  
Blogger sorry_girl said...

Εγώ άκουσα για 30% αποχή.Ρε μοντρεσοράκι πάλι τον Ψωμιάδη βγάλατε;;
:PPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Λες να ψήνει καλές μπριζόλες;;
αχαχαχα!

2:20 AM  
Blogger numb said...

Τελικά την πολιτική δεν την απαξιώνουν οι πολίτες αλλά οι ίδιοι οι πολιτικοί.Ξύλινος λόγος, τηλεοπτική προπαγάνδα, παρωχημένες προτάσεις και μπλαζέ ύφος. Άρα πάλι καλά που η αποχή ήταν γύρω στο 30% και δεν ήταν πολύ παραπάνω...
O Ψ εξελέγη γιατί εκμεταλλεύτηκε τη συνωμοσιολογία και το ρεύμα της " κακιάς αθήνας και του κακού ολυμπιακού" που παίρνουν όλα τα λεφτά , ρεύμα που δυστυχώς έχει απήχηση στη Θεσσαλονίκη. Απλά τα πράγματα...
Η αποχή και η απαξίωση της πολιτικής είναι δυσάρεστα φαινόμενα. Το ότι έχουμε γραμμένη στα αρχίδια μας την πολιτική φάνηκε και απ' το ότι ηταν πολύ λίγοι οι συμπλόγκερς που ασχολήθηκαν με τις εκλογές..Ένιγουει, δε λέω άλλα γιατί θα γράψω σεντόνι και δεν είναι πρέπον

3:31 AM  
Blogger Epsilon said...

Τελικά ο Ψωμιάδης είχε δίκιο στην διαφήμισή του, "Νομάρχη έχετε" αχαχαχα μόνο που δεν σας έλεγε "α να χαθείτε που θέλετε κι εκλογές"!
Η αποχή ήταν τρομακτική, ας πάρουν τα μηνύματά τους, αν και φοβάμαι πως αυτοί που ήδη εξελέγησαν από τον 1ο γύρο, ούτε καν θα ενδιαφερθούν.
Καλημέρες :-)

3:50 AM  
Blogger tsitas said...

Κάτσε, κάτσε Μοντρεσορ γιατί κάτι δεν μου πάει καλά στην ιστορία σου... Εγω μέχρι τώρα σε ήξερα για άστεγη, και έρχεσαι και μου λες ότι χτυπάει η πόρτα και το τηλέφωνο σου..; Και έχεις και το θράσσος να ζητάς και πισίνα;; Νομίζω ότι προκαλείς! Αυτό σημαίνει ότι μέσα στη τετραετία που προηγήθηκε έγινες "νέο τζάκι", σαν τους πολιτικούς μας ένα πραγμα. Φρόντισε το 2010 να μην ζητήσεις έναν πύργο στο Σειχ Σου!

ΥΓ Πως είπες το ονοματάκι του κυρίου που σου χτύπησε τη πόρτα; Πρέπει να κάνει καλή δουλειά...
:))

5:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μηνυματα δεν υπαρχουν. Πολιτική είναι μόνο οι πελατειακές σχέσεις. Οι δρόμοι φτιάχνονται για να ανοίγουν σε μερικούς μήνες. Οι σύμβουλοι τρέχουν για τα φράγκα.
Αληθινά προβλήματα; Ποιος θέλει να πονοκεφαλιάζει;
Και το ψήσιμο της μπριζόλας είναι τέχνη. Εξαιρετική επιλογή!

Καλώς σε βρήκα

11:58 AM  
Blogger Attalanti said...

Κακώς μπήκαμε στον κόπο. Ωραίο κείμενο, και το δικό σου, και το παραβάν (παίζει να είναι και αυτό δικό σου;). Και, σε κανά δύο χρόνια, να μαστε καλά να μην πάμε! Φιλιά, κούκλα!

12:10 PM  
Blogger homelessMontresor said...

-Παραβάν πολύ ωραίο το κείμενο σου! Πραγματικά!
-Ροίδη και dcd τελικά ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει (για τη Θες/νίκη βέβαια διατηρώ μιαν επιφύλαξη!)
-An lu… μη τα λες αυτά! Ακόμα και τα blogs έχουν αυτιά!
-Cherryfairy εκεί που φτάσαμε μάλλον έτσι είναι!
-Πτώση μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα. Νομίζω όμως ότι σκέφτεσαι σωστά!
-Marque δεν το είχα σκεφτεί έτσι με τους γνωστούς!
-Sorry girl μπριζόλες καλές δεν ξέρω αν φτιάχνει ο Ψωμιάδης, πάντως τραγουδάει καλά μου έχουν πει…!
-Νumb άσε μη γράψεις σεντόνι, γράψε ένα πάπλωμα καλύτερα. Περιμένω!
-Έψιλον… ΑΑααααααχ!
-Tsitas καλέ σε τσαντίρι ζώ, απλά να μην έχω την πισίνα μου κι εγώ?! Και πόρτα μην φανταστείς, μια ξύλινη, ίσα ίσα να μην κρυώνουμε τώρα το χειμώνα! :Ρ
-DR ugbar δηλαδή εγώ που φτιάχνω ωραία γλυκά, μπορώ να θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές;
-Ατταλάντι όχι το παραβάν δεν είναι δικό μου κείμενο, μακάρι να ήταν, οπότε κύριε/α παραβάν τι θα λέγατε να αποκαλύψετε την ταυτότητα σας;

3:54 AM  
Blogger zero said...

Εχεις δικιο.

Εχει παραγινει η κατασταση.

ζερο.

8:28 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Ζερο μακάρι να μην είχα δίκιο όμως!

3:49 PM  
Blogger Alexandra said...

δεν έχω καμία διάθεση μα καμία όμως!!!

φιλιά

7:00 AM  
Blogger toolman said...

dikio exeis manitsa mou, dikio!
alla na po pos i apoxi den einai lisi... de mporeis na kaneis ta strava matia se ena provlima.

10:13 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Αλεξάνδρα σε κατανοώ πλήρως!
-Toolman εμένα η απορία μου είναι τι ακριβώς μπορεί να γίνει!

2:31 PM  
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

skata sta moutra mas genikws kai aoristws...

5:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτό ήταν πάει πέρασαν γιουπιιιιιι!!
Αν και ακόμα συνεχίζονται οι τσακωμοί τους έχω βαρεθεί πια ας κουβεντιάσουν για κάτι άλλο πια!!

2:08 PM  
Blogger homelessMontresor said...

-Έρωτα που περνάς από το στομάχι τέτοια "λεπτεπίλεπτη" δήλωση δεν την περίμενα από εσένα! :Ρ
-Γωγώ εγώ πάλι τους είχα βαρεθεί και νωρίτερα!

3:46 AM  
Blogger Alexandra said...

εγώ δεν ασχολούμαι με το σπορ πολιτική...

καλησπέρα!

12:00 PM  

Post a Comment

<< Home