Sunday, November 12, 2006

Αναζητώντας τους Αυθεντικούς Ανθρώπους

Γνώμη μου είναι ότι στην εποχή μας λείπει το αυθεντικό. Δεν είπα ότι δεν υπάρχει- έχω βρει κάποια δείγματα άλλωστε- αλλά δεν αποτελεί και την πλειοψηφία. Ζούμε σε μια εποχή μιμητισμού. Αλήθεια πόσες φορές κάνετε κάτι επειδή πραγματικά το θέλετε και όχι γιατί σας το επιβάλλει η γενική τάση που επικρατεί αυτόν τον καιρό; Ας φέρω ένα απλό παράδειγμα. Τα καινούρια παπούτσια που αγοράσατε είναι πράγματι του γούστου σας ή τα πήρατε γιατί τα παλιά είναι τελείως εκτός μόδας και δεν θέλετε να είστε δαχτυλοδεικτούμενοι; Τι είπατε; Ότι σας άρεσαν πράγματι; Είστε τόσο σίγουροι; Βάζουμε στοίχημα ότι του χρόνου δε θα σας αρέσουν καθόλου και θα τρέχετε πάλι να αγοράσετε ένα καινούριο ζευγάρι; Έτσι δεν έγινε και με τα προηγούμενα;
Ένα άλλο παράδειγμα. Κάνετε δίαιτα και πάτε γυμναστήριο επειδή πράγματι θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας και να τηρήσετε το αρχαίο ρητό «Νους υγιείς εν σώματι υγιές»; Ή μήπως κοπιάζετε και ξοδεύετε τόσα λεφτά επειδή τα ανορεξικά μοντέλα και οι «Θεές/ Θεοί» της showbiz σας αναγκάζουν να ακολουθήσετε τα πρότυπα τους, γιατί αλλιώς δύσκολα θα βρείτε σύντροφο;
Αλήθεια κάνεις μια σχέση επειδή σου αρέσει κάποιος άνθρωπος και θέλεις να περνάς το χρόνο σου μαζί του ή επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνος/ η και συμβιβάζεσαι με οτιδήποτε σχετικά «καλό»; Να μη μιλήσω για την κοινωνία και το στενό οικογενειακό- φιλικό περιβάλλον που περιμένουν πότε θα σε δουν νυφούλα ή γαμπρούλη! Όσο να ναι όταν είναι αδέσμευτος κανείς αποτελεί μια «μειονότητα», η οποία δύσκολα γίνεται αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας που θέλουν να βάζουν τους ανθρώπους σε καλούπια. Πρέπει κάπως να σε εντάξουν στο κοινωνικό σύνολο. Αν δεν μπορούν, τους μπερδεύεις.
Μου τη δίνουν οι συμβιβασμοί, αν και ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω πάντα του κεφαλιού μου. Αλλά γιατί να πάω για παράδειγμα στo trendy μπαράκι επειδή συχνάζει εκεί όλος ο «καλός» κόσμος; Ποιος τους ονόμασε «καλούς»; Μήπως είναι και λίγο μ@λ@κες, μετά συγχωρήσεως, που επιτρέπουν στους μαγαζάτορες να τους συμπεριφέρονται σαν μετακινούμενα χαρτονομίσματα; Για ένα ποτό πληρώνεις τη δεκαπλάσια τιμή από αυτήν που θα πλήρωνες αν το αγόραζες από το σούπερ μάρκετ, στριμώχνεσαι σε μια γωνία προσπαθώντας να αποφύγεις την ασφυξία και ανέχεσαι την απαίσια εξυπηρέτηση. Μα καλά δεν θα έπρεπε να σε έχουν στα όπα όπα; Στην τελική δεν τους έχεις ανάγκη, δεν τους ζητάς δανεικά. Αντιθέτως, θα τους κάνεις πλουσιότερους.
Αλλά αφού πας και εσύ, καλά να πάθεις! Για ρίξε όμως μια ματιά γύρω σου την επόμενη φορά που θα βγεις σε κάποια βραδινή διασκέδαση. Άνθρωποι ανέκφραστοι που κάθονται μόνοι, κοιτάζοντας το ποτό τους. Τι να γυρεύουν άραγε εκεί στον πάτο του ποτηριού; Το νόημα της ζωής που τους διαφεύγει; Ματιές κενές που δεν καθρεφτίζουν τίποτα. Παρέες νέων που κάθονται χωρίς να ανταλλάζουν λέξη μεταξύ τους, εκτός από τα πολύ τυπικά και χιλιοειπωμένα.
Άνθρωποι χωρίς ενδιαφέροντα. Που δεν ξέρουν τι να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Για αυτούς ο ελεύθερος χρόνος είναι εφιάλτης, δεν ξέρουν πώς να τον «σκοτώσουν». Το μόνο που μπορούν να σκεφτούν είναι να βγουν έξω για να γλιτώσουν από τους τοίχους του σπιτιού τους που τους πλακώνουν. Τελικά, ανάμεσα στο πλήθος συνειδητοποιούν ακόμα περισσότερο τη μοναξιά τους.
Πού είναι οι άνθρωποι που νιώθεις ότι επικοινωνείς πραγματικά μαζί τους; Οι άνθρωποι που νιώθεις ότι δεν σου φτάνει ποτέ ο χρόνος για να τα πεις όλα, που μπορεί η συζήτηση να πετά από το ένα θέμα στο άλλο, σαν το μπαλάκι του πινγκ πονγκ, αλλά εσένα να μη σε νοιάζει γιατί περνάς καλά. Πού είναι οι άνθρωποι που έχουν διάθεση να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους με άλλους ανθρώπους; Πού είναι οι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη; Πού είναι οι άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα, που έχουν στόχους, όνειρα και ελπίδες; Πού είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι τέλος πάντων;

56 Comments:

Blogger The Motorcycle boy said...

Ψάξε λίγο τους όρους "επιδεικτική κατανάλωση" και "παραγωγικό πλεόνασμα" φιλενάδα. Θα καταλάβεις γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται όσα λες για να "πηγαίνει καλά" η κοινωνία μας.

1:50 PM  
Blogger homelessMontresor said...

Εμένα δεν μ' αρέσει αυτή η κυρία επιδεικτική κατάναλωση ή όπως αλλιώς την είπες, ούτε αυτός ο περίεργος κύριος παραγωγικός πλεόνασμας! Μου φαίνονται πολύ μυστήριοι τύποι!

2:20 PM  
Blogger Pastaflora said...

ζούμε σε μια εποχή όπου η "φλαταδούρα" είναι η κυρίαρχη τάση, δεν είναι όμως η μοναδική. δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποια παιδιά στη δουλειά που γκρινιάζανε και βρίζανε ολημερίς τα ριάλιτι. Κι όταν τους ρώτησα γιατί τα βλέπουν μου απάντησαν αποστομωτικά "μα τι άλλο να κάνουμε;"
πάντως δεν είναι όλα μαύρα. κάπου εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι πολλοί ενδιαφέροντες άνθρωποι που όμως δεν κραυγάζουν την ιδιαιτερότητά τους (γιατί περί ιδιαιτερότητας πρόκειται).
θέλει μια άλφα προσπάθεια για να τους εντοπίσεις, όταν τους βρεις όμως...

2:42 PM  
Blogger homelessMontresor said...

Pastaflora θέλω να πιστευώ οτι είμαι και εγώ από τους τυχερούς ανθρώπους που "εντόπισαν" και Ανθρώπους με Α κεφαλάιο. Αυτό που με στεναχωρεί είναι οτι είναι τόσο δύσκολο να τους εντοπίσεις, σαν να κερδίζεις το λαχείο ένα πράγμα! Κρίμα δεν είναι;

3:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

Καλησπέρα.. Καταρχάς πολύ ωραίο κ άμεσο ποστ..... "Πού είναι οι άνθρωποι που νιώθεις ότι επικοινωνείς πραγματικά μαζί τους; "..... Αχχχ σε παρακαλώ βρες μου έναν και θα σε πληρώσω να μας παντρέψεις ακομα και στην Ολλανδία.!!!! Τώρα όσον αφορά για τα άλλα στην αρχή... Έχεις δικιο.... Η σύγχρονη καταδυνάστευση των ανθρώπων από το λαιφσταιλ λένε πως είναι ένα ακομη εφέυρημα του καπιταλισμου που μας παραμυθιάζει για να μας ξεπαραδιάζει.....Και είμαι θυμα κ εγω... .Φοράω ντιζελ παπούτσια, το γυμναστήριο έχει γίνει 2ο σπίτι μου, ενω έχω νοιώσει αμέτρητες φορές μονος σε ένα κλαμπ... .Τι κάνουμε για όλα αυτά??? Δεν ξέρω, πιστεύω οτι ειμαι ένας ανθρωπος να εκφραστω και να προβληματιστώ και να ανταλλαξω ανθρωπους... Αύτό που με δυσκολευει ειναι να βρω καποιον παρομοιο με μενα.... Κανεις εκει εξω, στην ηλικια μου παντα????? ΦΙλια.....

3:52 PM  
Blogger Shades said...

Πολύ όμορφα περιγράφεις τη σημερινή πραγματικότητα.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο τρόπο που μας έχουν επιβάλει κάποιοι να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας... και αντί ν’ ανοίξουν κάποιο βιβλίο είναι όλοι μέρα στη τηλεόραση κατασπαράζοντας αμέτρητα σκουπίδια.
Τα νέα πρότυπα βλέπεις...
Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι, αυτοί που τολμούν και κλείνουν την τηλεόραση και κάνουν αλλά πιο δημιουργικά πράγματα.
Πόσοι από εμάς είναι όμως;
Αυτός ο κόσμος δεν μας ανήκει τον έχουμε δανειστεί απ’ τα παιδιά μας.

4:03 PM  
Blogger Little_Pat said...

Μα μόλις νομίσεις, montressoraki, πως βρήκες έναν από δαύτους, τότε απομυθοποιείται κι αυτό το είδος των ανθρώπων, καθώς συνειδητοποιείς πως είναι πολύ λιγότεροι και πως δεν έχεις φάει ακόμα αρκετά σκατά για να αξίζεις να τους γνωρίσεις τους αυθεντικούς. Ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό!

4:06 PM  
Blogger Θεριό Ανήμερο said...

Εδώ είμαι, με έψαχνες??

12:00 AM  
Blogger nosyparker said...

Καλημέρα! Γιατί άρχισες τη γκρίνια εεεε; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα καινούρια μου παπούτσια, μου λες; :p

ΥΓ. Σοβαρά τώρα, τι σ' έχει πιάσει; Πάω γυμναστήριο επειδή μου αρέσει να εκτονώνομαι και να είμαι σε φόρμα, είμαι ακόμα μόνη γιατί θέλω και μπορώ να επιλέγω, κάνω παρέα με λίγους και καλούς και φοράω μονο ότι μου αρέσει και μου πηγαίνει. Κι είναι κι άλλοι τέτοιοι πολύ βρε! Γιατί δε γράφεις ένα post και γι αυτούς; :-)

12:23 AM  
Blogger nosyparker said...

*πολύ = πολλοί :-/

12:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Για ανθρώπους μιλάς, μην έχεις και πολλές απαιτήσεις από δαύτους, κράτα γενικά μικρό καλάθι.

12:31 AM  
Blogger Tasis Plisis said...

Υπαρχουν σε μικρο ποσοστο. Ολοι εχουν το ρολο τους. Οι κοινωνια δε σηκωνει πολλους απο δαυτους. Αναζητησε.

1:03 AM  
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

Υπάρχει και η Νικολούλιιη να σου βρει όποιον θες! :Ρ

ΥΓ: το αρχαίο ρητό το σκότωσες ρε!!! ;-)

1:25 AM  
Blogger Bitch Girl said...

ο Διογένης έψαχνε να βρει Άνθρωπο, με φανάρι. σήμερα θα χρειαζόταν προβολέα, αλλά μάλλον πάλι ψώνια θα μάζευε, έλκονται απ΄το φως...

2:34 AM  
Blogger tsitas said...

"Πού είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι τέλος πάντων;"

Οεο..

3:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

asxeto alla egw tha to pw ki as fwnakseis
eisai filologos, swsta? an oxi grapse lathos sta parakatw
loipon meta apo osa eginan me to biasmo ths 16xronhs
kai tis athlies antidraseis twn ekpaideutikwn
pws ginetai na mh exeis pei oute mia koubenta sto blog sou
oute enan apotropiasmo gia osa eginan sthn mathhtria, an etsi niwtheis
h mia dhlwsh sumparastashs stous didaskalous
tha mou peis dikaiwma sou de tha sou pw egw ti tha kaneis
nai swsto alla kapoio logo tha exeis gia na epilegeis th siwph
mhpws kanw kapou lathos? (dikaiologoume mporei na ftaiei h bafh)
tespa, an thes mou apantas
sorry gia to psiloasxeto (kai ta greeklish), alla an den to elega tha eskaga
:\

3:54 AM  
Blogger Attalanti said...

Πολύ ωραίο το ποστάκιον... Εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτησή σου - που για το Άγιο Δισκοπότηρο να έψαχνες, πιο πολλές πιθανότητες θα είχες! Καλή μας εβδομάδα!

4:35 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Good as you μόλις ανοίξω γραφείο συνοικεσιών θα σε ενημερώσω!
-Shades in the dark αυτό με την τηλεόραση είναι πονεμένο θέμα! Ένα μέσο είναι και αυτή (όπως και η γλώσσα) το θέμα είναι πως την χρησιμοποιούμε.
-Little pat μα όλα από τον εαυτό μας ξεκινάνε dear!
-Brainsick τον αναζητώ, δεν τα βάζω κάτω εγώ!
-Που είσαι ρε θεριό???!!!
-Νosyparker έχω γράψει και για τους άλλους τους καλούς, είπα τώρα να γράψω και για την άλλη πλευρά. Εμένα δεν με έχει πιάσει τπτ, για τους άλλους είναι που ανυσηχώ! :Ρ
-Σεξπυρ καλύτερο μικρό καλάθι, το μεγάλο είναι και ταλαιπωρία να το κουβαλήσεις!
-Dcd μικρό είμαι ακόμα, έχω μέλλον μπροστά μου να τα καταφέρω, ε? ε?
-Έρωτα χιχι τώρα είδα και εγώ το "έγκλημα" που διέπραξα. Θα το αφήσω εκτεθειμένο προς παραδειγματισμό.
-Bitch girl και μύγες μην σου πω! :-))
-Tsitas που είναι ντε οεο?
-Αταλλάντι :-) μην με αποθαρρύνεις, κρίμα είμαι το παιδί!

6:30 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Φίλη Ανώνυμη όλοι έχουμε ευθύνη σε αυτό, όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί. Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους, αλλά στην πραγματικότητα όταν η κοινωνία νοσεί φταίνε όλοι (δάσκαλοι, γονείς, μαθητές, δημοσιογράφοι που κατασκευάζουν ειδήσεις γιατί πουλάνε, το κράτος και πάει λέγοντας). Θα σου απαντήσω όχι ως εκπαιδευτικός (είναι αλήθεια, μόλις πήρα το πτυχίο μου ως καθηγήτρια Αγγλικών και όλα αυτά τα χρόνια το έχω παράπονο δεν έκανα ούτε ένα μάθημα παιδαγωγικής ή παιδοψυχολογίας), αλλά ως γυναίκα. Αν ήμουν στη θέση της κοπέλας το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να τιμωρηθούν οι δράστες και να προσπαθήσω έπειτα να ξαναποκτήσω μια φυσιολογική ζωή. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή το τι θα γράψεις, γι’ αυτό το απέφυγα. Άλλωστε το παρόν blog αποτελεί το προσωπικό ιστολόγιο της Montresor και δεν έχει κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα κι ας τυχαίνει να είμαι εκπαιδευτικός. 

6:30 AM  
Blogger zero said...

Υπαρχουν αυθεντικοι ανθρωποι.

ΥΓ: παρα πολυ καλο το ποστ σου.

ζερο.

7:05 AM  
Blogger K-Top said...

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με αυθεντικούς και λιγότερο αυθεντικούς. Μου ακούγεται λίγο βαρύ. Θα προτιμούσα ίσως την έκφραση δημιουργικοί-εκφραστικοί και λιγότερο δημιουργικοί.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γουστάρουν-δεν μπορούν να σκεφτούν και να δημιουργήσουν κάτι. Θέλουν ένα αφεντικό, έναν οδηγό να τους δείχνει το δρόμο. Τι θα φορέσουν, πώς θα διασκεδάσουν, τι θα κάνουν στη ζωή τους. Είναι άνθρωποι της σιγουριάς, θέλουν περπατημένους δρόμους, χωρίς ρίσκα, χωρίς πυρά εναντίον τους.

Δεν είναι κακό να είσαι πρόβατο και να γουστάρεις. Είναι κακό να είσαι λύκος και να προσπαθείς ζήσεις με χορτάρι...

8:04 AM  
Blogger numb said...

Πώς ορίζεται το "αυθεντικός";

8:11 AM  
Blogger numb said...

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του ορισμού, οι αυθεντικοί άνθρωποι υπάρχουν. Το αν είναι λίγοι, μάλλον είναι θέμα υποκειμενικό.

9:03 AM  
Blogger Unknown said...

λίγα για τα παπούτσια μου Μοντρεσόρ!
νομίζω πως έξω βγαίνουμε για να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις(αν και δε θα κανε κακό να πηγαίναμε για περπάτημα ας πούμε),παπούτσια δεν πολυψάχνουμε γιατί δεν έχουμε και χρόνο και η άλλη λύση είναι οι Κινέζοι που σου χάλασαν με την πρώτη ψιχάλα,και το γυμναστήριο τι είναι;
πολύ καλό ποστ!

10:57 AM  
Blogger ONOMATODOSIA said...

parwn

11:32 AM  
Blogger Tasis Plisis said...

Atron, και μετα λες οτι εγω φιλοσοφω ρε! :-P

11:48 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-zero αυτό σημαίνει οτι στην αναζήτηση σου βρήκες αυτό που έψαχνες, άρα υπάρχει ελπίδα!
p.s. so you give me "the licence to post"?
-Atron εγώ δεν μπορώ να δεχτώ οτι υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκέφτονται. Δεν είπα βέβαια να γίνουμε όλοι επαναστάτες (γιατί είμαι εγώ για να παροτρύνω και τους άλλους να γίνουν) απλά απορώ πως μπορεί να κάνεις κπ πράγματα χωρίς καν να ψάξεις το γιατί, χωρίς καν να σε κάνουν ευτυχισμένο!
-Numb ας πούμε οτι αυθεντικός είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος και αυτός που προσπαθεί να αποφασίζει για τον εαυτό του. Δεν έχω κάνει στατιστική έρευνα, αλλά τους βλέπω λίγους. Μήπως πρέπει να αλλάξω γυαλιά; :Ρ
-Cherry αν εννοείς τα γοβάκια που φοράς στη φωτό, έχεις δίκιο μια χαρά είναι!
-Ονοματοδοσία καλά που ξαναπέρασες από εδώ για να θυμηθώ να αλλάξω το link σου τρομάρα μου!
-Dcd σου υπογράφω οτι είναι ανυπόστατες οι κατηγορίες του Atron!

2:08 PM  
Blogger homelessMontresor said...

Επίσης ξέχασα να βάλω ερωτηματικό στην παρένθεση όπου απευθύνομαι στον Ατρον. Το λέω σε περίπτωση που δεν βγάζατε νόημα...

2:10 PM  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Zoυμε τυποποιημενα και το γουσταρουμε.
Δεν βλεπω κανεναν να αντιδρα εμπρακτα.
Ακομη και αν το κανει για λιγο καιρο,θα επιστρεψει ξανα πισω στις παλιες καλες συνηθειες...

4:51 AM  
Blogger Βαγγέλης Μπέκας said...

"Πού είναι οι άνθρωποι που έχουν διάθεση να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους με άλλους ανθρώπους; Πού είναι οι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη; Πού είναι οι άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα, που έχουν στόχους, όνειρα και ελπίδες; Πού είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι τέλος πάντων;"
Νομίζω πως βρίσκονται ανάμεσα μας…

6:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

-"Πού είναι οι αυθεντικοί άνθρωποι τέλος πάντων;"
-"Παρόν!"

6:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ας ελπίσουμε ότι κάπου υπάρχουν και αυτοί...
Πολύ αληθινό post συμφωνώ απόλυτα!!

8:59 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Νίκο δεν είναι και εύκολο να είσαι κόντρα στο ρέμα μια ζωή!
-Vita mi barouak(πρέπει κάποια στιγμή να μου εξηγήσεις τι σημαίνει το nick σ αν θες) έτσι είναι... κάτι σαν τους εξωγήινους ένα πράγμα... κ εμείς ανάμεσα σας ζούμε! :-)
-Άβατον δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που κάποιοι bloggers όπως και εσύ δήλωσαν παρόν. Μπας και έχετε δίκιο κ είναι περισσότεροι???
-Γωγώ είναι γνωστό... η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

4:09 PM  
Blogger ptwsh said...

Πιστεύω ότι πολλά από αυτά μπορείς να αποφύγεις.
λ.χ. αντί να δώσεις τη δεκαπλάσια τιμή για ένα ποτό στο τάδε μαγαζί... το απολαμβάνεις και σε ένα σπίτι φιλικό ή στο σπίτι σου. Και αυτό βέβαια, ΑΝ είσαι τύπος του σπιτιού και της ζεστασιάς.

Ναι, πολλοί από εμάς θα δώσουμε και έμφαση στην εικόνα. Αλλά στην πλειοψηφία οι αναγνώστες σου νομίζω ότι θα αγόραζαν ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια από ανάγκη και όχι επειδή δεν είναι πλέον της μόδας το παλιό ζευγάρι.
...επι τη ευκαιρία να σου πω ότι θέλω μπότες. Από ανάγκη βέβαια, να εξηγηθώ να μη παρεξηγηθώ.

Μη ξεχνάμε και τους ανθρώπους με φετίχ... ο ένας π.χ. θα έχει φετίχ τις κορνίζες .. άλλος αρώματα .. άλλος εσώρουχα οπότε μιλάμε και για περιπτώσεις άσκοπης κατανάλωσης. ..

Ουφ, βγήκα εκτός θέματος νομίζω.

Υ.Γ. Αυτό που δεν αποφεύγεται με τίποτα είναι τα σχόλια συγγενικών σου προσώπων. Και επι τη ευκαιρία "πότε θα γίνεις νυφούλα βρε;" just kiddin'

2:55 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Πτώση μπορείς να αποφύγεις πολλά αν το κάνεις συνειδητά και συμφωνώ απόλυτα για τα φετίχ (αν κ όλοι μας έχουμε κανα 2 πιστεύω!!!)
Για τους blogger το οτι μπλογκάρουν δείχνει οτι είναι άνθρωποι που ψάχνουν ενα δημιουργικό τρόπο να γεμίσουν τις ώρες τους και αυτό μ' αρέσει σαν ιδέα. Από κει και ύστερα δεν έχω μελετήσει το blogging από κοινωνιολογική πλευρά για να πω περισσότερα :-)
Υστ. Παντρέψου εσύ πρώτα και για μένα το συζητάμε μετά! :Ρ

3:39 AM  
Blogger sorry_girl said...

Πω πω ούτε ένα ταξιδάκι δεν μπορεί να πάει κανείς κι αμέσως να τον φωνάξουν!

:PPPPPPPPP

7:51 AM  
Blogger Alexandra said...

έχεις δίκιο. οι διαφορετικοί άνθρωποι, που επιλέγουν 'διαφορετική' από την πεπατημένη, θεωρούνται 'ιδιαίτεροι/ιδιόμορφοι'.

όλα μοιάζουν όμοια...

8:07 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Καλώς το κορίτσι της συγγνώμης! Αφού δεν μπορούμε χωρίς εσένα τι να κάνουμε??
-Alex όλα μοιάζουν όμοια... σαν εφιάλτης μ ακούγεται! Μπρρρ

1:36 PM  
Blogger candyblue said...

\Αυτοί που νιώθουν έτσι. Αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν όλα όσα έγραψες με μια ματιά τους. Υπάρχουν κάπου θαμμένοι. Υπάρχουν μόνο όταν τους ανακαλύπτουμε
Το αυθεντικό κατάντησε πια να είναι τόσο cult και όπως όλοι ξέρουμε το cult θέλει συνωμοσία.

9:42 AM  
Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

Ως γνωστόν έχουμε γεμίσει νταβατζήδες!Μας αρέσει να ζούμε σε μια κοινωνία της υποβολής.Από τις δημοσκοπήσεις που μας καθοδηγούν τι να ψηφίσουμε μέχρι την καθημερινότητα μας.Κάποιοι ειδήμονες αποφασίζουν για την τροφή,την ενδυμασία ,τον τρόπο της διασκέδασης μας,τους ερωτικούς μας συντρόφους και τα βιβλία που πρέπει να διαβάζουμε.Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να τους στείλουμε όλους στο δίαολο!Ποιός αμφισβητεί πως η ζωή είναι δικιά μας;Γιατί επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν τόσο;

2:57 PM  
Blogger Sigmataf said...

εξαφανίζονται

5:20 PM  
Blogger nahames nakanamoko said...

μάλλον μου φαίνεσαι κάπως απογοητευμένη και με το δίκιο σου ως ένα σημείο.

γενικά η κατάσταση γύρω από το lifestyle είναι απογοητευτική...

σ'ένα τοίχο κάποτε διάβασα το ανυπέρβλητο:
"το lifestyle είναι μαγικο...
από μηδενικό σε κάνει νούμερο..."

πάντως μέσα στο πλήθος πάντα μπορείς να διακρίνεις ξεχωριστούς ανθρώπους!και είναι παρα πολύ ωραία αυτή η αναζήτηση.εμένα μου συνέβη στο στρατό όπου και μέσα στο χάος της καφρίλας βρήκα φοβερά ενδιαφέροντες ανθρώπους με τους οποίους φυσικά δεν προκειται να χαθούμε!

2:49 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Candyblue "Το αυθεντικό κατάντησε πια να είναι τόσο cult και όπως όλοι ξέρουμε το cult θέλει συνωμοσία." To κρατάω αυτό, μ' άρεσε.
-Ιώαννη έλα ντε; Γιατί επιτρέπουμε να μας επιρρεάζουν τόσο; Γιατί βαριόμαστε να σκεφτούμε; Γιατί αδυνατούμε να επιλέξουμε;
-Sigmataf να τους ανακυρήξουμε προστατευόμενο είδος όπως την καρέτα-καρέτα και την μονάχους-μονάχους!
-Nahames nakanamoko είμαι περισσότερο προβληματισμένη παρα απογοητευμένη. Κι εγώ τυχαίνει να γνωρίζω μερικούς ξεχωριστούς ανθρώπους, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί είναι τόσοι πολλοί οι άλλοι; Ίσως βέβαια να μην είχε τότε τόσο ενδιαφέρον η αναζήτηση!

3:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Παρεπιμπτόντως αγαπητέ Ε.Τ., και διαβάζωντας αρκετό καιρό τώρα το Blog σου, ήθελα να σου πω πως αυτό το τελευταίο Post που έγραψες πως είναι το καλύτερο ever...

4:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

8:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Tελευταία και καταϊδρωμένη έρχομαι, αλλά αν δεν σου πω πόσο μου άρεσε (και) αυτό το ποστ σου, θα σκάσω. Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι σαν το δαχτυλίδι. Ψάξε- ψάξε, δεν θα το βρεις...

12:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

-advocatus diaboli
"Tελευταία και καταϊδρωμένη έρχομαι, αλλά αν δεν σου πω πόσο μου άρεσε (και) αυτό το ποστ σου, θα σκάσω. Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι σαν το δαχτυλίδι. Ψάξε- ψάξε, δεν θα το βρεις..."

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ! ...ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΠΟΡΤΑ, ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ?

9:25 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Advocatus, Δικηγόρε και Ανώνυμε :-)

7:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Διάβασα τυχαία το κείμενο και πολύ μου άρεσε, αλλά κάτι με τσιγκλάει να το πάω λίγο παραπέρα. Γιατί πιστεύετε (όσοι το πιστεύετε) πως δεν υπάρχουν αυθεντικοί άνθρωποι ανάμεσα σ’ εκείνους που βρίσκουν τον εαυτό τους, μέσα σε κάποιες επιταγές του συρμού ? Και γιατί πιστεύετε πως η αυθεντικότητα υπάρχει σ’ εκείνους που βρίσκονται στον αντίποδα ? Έχω γνωρίσει πολλούς "δήθεν" διαφορετικούς, που έχουν επιλέξει τον αντίποδα επί τούτου, για να δηλώσουν πως είναι τάχα μου ξεχωριστοί και να προσελκύσουν, πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους. Η αυθεντικότητα δεν είναι διακριτή εκ πρώτης όψεως… ποτέ δεν το φωνάζει. Κάθε τι που καταναλώνουμε, είτε πρόκειται για ρούχα και παπούτσια, είτε για βιβλία και μουσικές, περνάει (ή δεν περνάει) απ’ την ψυχούλα μας κι αφήνει τον οβολό του, αφήστε που τις περισσότερες φορές, πέφτουμε πάνω του κατά τύχη. Για να καταλάβω αν κάποιος άνθρωπος είναι αυθεντικός σ’ αυτό που, τέλος πάντων, έχει ακολουθήσει, πρέπει να αφιερώσω χρόνο για να μάθω με πόση αφοσίωση, με πόση αγάπη και κόπο το έχει επιλέξει. Η ταμπέλες του πανομοιότυπου και του διαφορετικού, πολλές φορές ανήκουν στο ίδιο νόμισμα.

10:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Vermint που με το τόσο εύστοχο σχόλιο του,τελείως συνειρμικά, μου θύμησε εκείνο το απίστευτο ερώτημα της Τατιάνας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
"Πόσο δύσκολο είναι να μην είσαι τσάτσος;"

12:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

@vermint
au8entikie eksupnakia! nai re sena milaw, auta poy ksereis na ta poulhseis ekei pou pernane, giati oso tuxaia to diavases auto to keimeno allo toso tyxaia se krazw kai gw. giati re de mas les thn alh8eia, giati de les oti exeis parei ampariza ola ta blogs kai afhneis comments gia na diafhmiseis to site sou e??? giati etsi sou aresei kai logariasmo de dineis se kanenan, etsi ki alliws me tosa comment ton exeis xasei to logariasmo.

filenada moufa h douleia me ton vermint -na giati de vriskeis au8entikous an8rwpous simera.

6:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Προσωπική επίθεση (…όχι απλά αντίθετη άποψη για το θέμα) και μάλιστα ανώνυμα, από το πρώτο κιόλας σχόλιό μου σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ συζήτηση, που ο καθένας υποτίθεται πως μπορεί να πει την άποψή του, ομολογώ πως δε μου έχει ξανασυμβεί. Τι να πω ? Γηράσκω αεί διδασκόμενη :-)… Κατ’ αρχάς, λογαριασμό των σχολίων μου, δεν κρατάω ποτέ για να τον χάσω. Απ’ ότι φαίνεται όμως, κρατάτε εσείς (… μόνο μη μου ζητήσετε μισθό γραμματέως και ένσημα, γιατί δε βγαίνω η γυναίκα). Τώρα, να χαρώ ή να στεναχωρηθώ, που τα πρόσεξε ένας πικρόχολος ανώνυμος, δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας μου και κανονικά, θα έπρεπε να το προσπεράσω, αλλά φευ…
Η αλήθεια είναι πως με τα blogs δεν είμαι εξοικειωμένη. Δε διαθέτω ιστολόγιο, δεν ανήκω δηλαδή, στη μεγάλη μπλογκοπαρέα σας. Αν είναι κλειστή και δέχεται μόνο σχόλια από blogers, μπορείτε κάλλιστα να απαγορεύσετε την είσοδο άλλων χρηστών, την ανάγνωση και τον σχολιασμό των κειμένων από μη blogers. Έχω την εντύπωση πως, ο ιδιοκτήτης του κάθε blog, είναι εκείνος που επιλέγει το πλαίσιο και τους κανονισμούς λειτουργίας της σελίδας του. Εφόσον στην παρούσα, έχω δικαίωμα να υποβάλω σχόλιο και δεν θέλω να το κάνω ανώνυμα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνον γιατί έχω το θάρρος της γνώμης μου και μπορώ να την υπερασπιστώ (… κάτι για το οποίο, απ’ ότι φαίνεται δεν είστε ικανός και συγνώμη κιόλας) κι από την άλλη, μου ζητάται στην καταχώρηση της απάντησής μου, το όνομα της ιστοσελίδας μου, δε βλέπω γιατί δεν θα έπρεπε να το κάνω. Αν έχετε κάποιο ισχυρό επιχείρημα επ’ αυτού, παρακαλώ να το καταθέσετε ελεύθερα κι (αυτή τη φορά) επώνυμα. Ίσως να μπω και στο δικό σας ιστολόγιο, να αφήσω κανένα comment, αν αξίζετε τον κόπο. Δεν παρακάλεσα κανέναν να πάει να δει τι γράφω στη σελίδα μου, ούτε τράβηξα κανέναν απ’ το γιακά για να τον σύρω με το ζόρι. Δεν διαφημίζω τίποτα ή μάλλον, τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που "διαφημίζουν" όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί δεν τα βάζετε και με τους 50, που απάντησαν επωνύμως πριν από μένα ? Άρχισα να παρακολουθώ το τι γράφεται στα διάφορα blogs, κατόπιν προσκλήσεως σε κάποιο (δεν είναι της παρούσης να αναφέρω σε ποιο) κι από εκεί και πέρα, αν μου κινήσει το ενδιαφέρον κάποια απάντηση, επισκέπτομαι τη σελίδα, κάνοντας κλικ στο user name του συγγραφέα της. Έτσι τυχαία, έπεσα πάνω σε μια απάντηση της homelessmontresor σε ένα άλλο blog, μου άρεσε, ήρθα εδώ, διάβασα το ενδιαφέρον κείμενο κι απάντησα. Βρίσκετε κάτι το μεμπτό σ’ αυτό ? Κάπως έτσι δεν λειτουργεί η διαδικτυακή επικοινωνία ? Τα υπόλοιπα, είναι μάλλον μέσα στο κεφάλι σας, που εντελώς φιλικά, θα σας συνιστούσα να το κουνάτε που και που, για να ακούτε τι έχει μέσα. Μη φοβάστε… και το τίποτα μπορεί να είναι αυθεντικό στην περίπτωσή σας.

2:45 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Vermint έχεις δίκιο. Υπάρχει και αυτη η κατηγορία των ανθρώπων που πάνε κόντρα στο ρέμα για να προκαλέσουν ή αλλιώς το παίζουν δήθεν κουλτουριάρηδες για να νιώσουν κάποιοι. Αυτους όμως με λίγη κριτική σκέψη τους καταλαβαίνεις. Επίσης συμφωνώ, δεν είναι απαραίτητο κανείς να ακούει Vivaldi και να διαβάζει Προυστ για να είναι αυθεντικός. Έχω και κανα 2 φιλαράκια που τελείωσαν το γυμνάσιο με το ζόρι, αλλά σε πληροφορώ οτι οι συζητήσεις μαζί τους έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ'οτι με κάποιους συμφοιτητες μου π.χ.
-Άβατον :-))
-Ανώνυμε/η ακόμα και αν έχεις δίκιο που κράζεις τον vermint, θα ήθελα να μην μεταφέρετε τις αντιπαραθέσεις σας στο blog μου. Δεν με αφορούν άλλωστε. Κάθε άλλο σχόλιο είναι δεκτό φυσικά!

2:47 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Vermint απαντήσαμε ταυτόχρονα. :-)Δε χρειάζεται να απολογείσαι. Θα ήθελα να ζητήσω και από εσένα να μην συνεχίσεις τον "καβγά" εδώ. Κάθε άλλο σχόλιο σου (όπως το προηγούμενο) δεκτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

2:50 AM  
Anonymous Anonymous said...

@ homelessmontresor
Θα ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη που απαντώντας στον ανώνυμο, χάλασα την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω την προσωπική αντιπαράθεση, ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο και προφανώς δε με γνωρίζει (… ούτε καν το φύλο μου δεν πέτυχε :-) ) Κι επειδή στο τέλος της απάντησής του, σε αποκάλεσε "φιλενάδα", αν είναι να διακυβευθεί λόγω της παρουσίας μου εδώ, η μεταξύ σας φιλία, μπορώ να αποχωρήσω… δεν έγινε και τίποτα, κουβεντούλα κάνουμε.
@ άβατον
Για τον Τριανταφυλλόπουλο, μάλλον είναι δύσκολο να ΜΗΝ είναι τσάτσος, αλλά πολύ εύκολο να πείσει πως ΔΕΝ είναι. Ακόμα και την Τατιάνα κατάφερε ο π… αχχχμμμ … ο άτιμος :)

3:14 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Να μείνεις! και να συνεχίσεις να σχολιάζεις! Και ο ανώνυμος (που όχι δεν πρέπει να είναι γνωστός μου) αν θέλει. Αρκεί να μην πρέπει να παίζω το ρόλο του διαιτητή!!! :Ρ

3:25 AM  

Post a Comment

<< Home