Thursday, December 14, 2006

Στην πυρρά!


Εχθές γυρνώντας αργά στο σπίτι (ακόμα και τα φαντάσματα ετοιμάζονταν να πάνε για ύπνο) και έχοντας πιει λιγάκι παραπάνω (μην σπεύσετε να με περάσετε από αλκοτέστ, δεν οδηγούσα εγώ... αν και δε θυμάμαι ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονταν ο οδηγός- χικς!), ξαφνικά είδαμε από μακριά το γειτονικό σπίτι της φίλης μου να καίγεται! Η φωτιά είχε ήδη τυλίξει ολόκληρο το κτίριο, το οποίο φωτίζονταν απόκοσμα από τις πορτοκαλοκόκκινες φλόγες.
Και οι τέσσερις μας αναφωνήσαμε τρομαγμένοι και ο οδηγός πάτησε γκάζι για να φτάσουμε εκεί πιο γρήγορα. Καθ΄ ότι μύωπας, που δεν φορούσα τα γυαλιά μου εκείνη την ώρα, άργησα λιγάκι να καταλάβω γιατί οι υπόλοιποι τρεις έσκασαν στα γέλια λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.
Η «φωτιά» δεν ήταν τίποτε άλλο από το Χριστουγεννιάτικο φωτισμό του εν λόγο σπιτιού. Κρίμα που δεν έβγαλα μια φωτογραφία για να καταλαβαίνατε και εσείς το υπερβολικό της υπόθεσης. Δεν υπήρχε σημείο που να μην είχε καλυφτεί από λαμπάκια, όλων των χρωμάτων παρακαλώ. Στα μπαλκόνια του διώροφου σπιτιού στριμώχτηκαν ο Αι- Βασίλης με τη γυναίκα του, τους τάρανδους του και το έλκηθρο του. Επίσης 2 χιονάνθρωποι, ένα αγγελάκι, ένα αστέρι που έμοιαζε με κομήτη και- αν δεν με απατά η μνήμη μου- είδα και ένα φωτεινότατο “Merry Christmas”.
Δε θα μιλήσω για την απαίσια αισθητική που διακατέχει τους περισσότερους από μας κατά τη διάρκεια των γιορτών, αυτό είναι το λιγότερο επικίνδυνο. Το γεγονός, όμως, ότι οδηγώντας στην πόλη μπορεί να περάσεις ένα κόκκινο ή πράσινο λαμπάκι για φανάρι, ίσως θα έπρεπε να μας κάνει να ξανασκεφτούμε τη χρησιμότητα του χριστουγεννιάτικου στολίσματος. Αφήστε που μετά τις γιορτινές μέρες αυξάνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια και ένας από τους λόγους είναι ο ερχομός του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Η μόνη σκέψη που δεν με κάνει να τηρώ απόλυτα αρνητική στάση στο θέμα αυτό, είναι το ότι έτσι φωτίζονται τα σκοτεινά σοκάκια της πόλης. Αφού δεν το κάνει ο νομάρχης, φροντίζουν τουλάχιστον για την ασφάλεια μας, κάποιοι ευσυνείδητοι πολίτες (αν και η συνείδηση αυτή εξαφανίζεται πάλι μετά τις γιορτές και δυστυχώς όχι μόνο στο θέμα του φωτισμού).

23 Comments:

Blogger Θεριό Ανήμερο said...

Είπες νομάρχης και μου ανάψανε τα λαμπάκια τώρα!

5:18 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Για αυτό και εγω πόσταρα τη φωτό σου!!! :Ρ

5:47 AM  
Blogger toolman said...

ποιός νομάρχης!? :Ρ

καλά η κακογουστιά και ο υπερβολικός ζήλος είναι κλασικά ελληνικά φαινόμενα, νεοελληνικά μάλλον!
καλύτερα ζουγανελληνικά! χοχοχο!

6:22 AM  
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

βγάλε φωτό και στείλε, δίπλα δεν είπες ότι είναι;

6:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλά θα ήταν να είχε στολίσει το μπαλκόνι του με ένα Ινδιάνικο Χωριό. Tepee στο πίσω μέρος και μπροστά Ινδιάνοι με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους ενώ ζωάκια θα κυκλοφορούσαν αμέριμνα. Λαμπάκια περισσότερα στον σκηνή του Αρχηγού εννοείται και πάνω από την σκηνή του να γράφει "Ψωμιάδης-ο Santa Claus της Θεσσαλονίκης"!

6:59 AM  
Blogger Tasis Plisis said...

Εγραψες οτι ηταν σαν να πηρε φωτια ενα σπιτι που δεν πηρε. Τωρα εγω γιατι ανησυχω γι'αυτο το σπιτι???! :P

7:26 AM  
Blogger ZissisPap said...

Αμερικανιές και παπαριές!

7:34 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Toolman ποιος νομάρχης, έλα ντε?!΄
Που τον θυμήθηκες τον Ζουγανέλη καλέ?!!
-Νοζυ εγώ λέω να στολίσεις το γάτο.. χιχι
-Έρωτα δεν είναι δίπλα από το δικό μ σπίτι(ευτυχώς), αλλά και φωτό να βγάλω, δεν έχω κινητό με usb καλώδιο για να φορτώσω τη φωτό :-((
-Άβατον άκρως προτώτυπη η ινδιάνικη φάτνη σου! Έχω και ένα παράπονο από εσένα (όπως και από μερικούς άλλους bloggers) δεν μπορώ πια να σχολιάσω στο blog σου, γιατί???
-Dcd αυτη τη φορά μάλλον θα κάνω καλό, θα απαλλάξω την ανθρωπότητα από κάτι πολύ κακόγουστο! Αλήθεια εσύ πως το στόλισες το σπίτι σου? :Ρ
-Sigmund ακριβώς... μας έφαγε η Αμερικάνικη κουλτούρα... (η ποιά?)

7:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Εδώ ισχύει αυτο που λέμε, "δώσε μου τα φώτα σου"! ;)

10:44 AM  
Blogger Epsilon said...

Σκεφτόμουν ότι αν αναγραμματίσουμε το νομάρχης προκύπτει το μονάρχης, μάλλον ισχύει στην δική σας περίπτωση.. όσο για την αισθητική, μην το ψάχνεις, είναι είδος προς εξαφάνιση.

1:28 PM  
Blogger homelessMontresor said...

-Epsilon ουχ δίκιο έχεις με τον αναγραμματισμό! Τελικά ζούσαμε σε μια λεξιλογική πλάνη!
-Καλέ ζουρι εσύ σχολιάζεις ή απλή συνωνυμία?

2:46 PM  
Blogger tsitas said...

Η υπερβολή και το κιτς σε όλο τους το μεγαλείο. Χρόνια πολλά!

6:34 AM  
Blogger Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

10:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μέτρον άριστον, έλεγαν οι αρχαίοι. Να ξεχωρίζουμε πάση θυσία, λένε οι νέοι. Ε, μετά, έρχεται και ο νομάρχης και τα αποτελειώνει!

11:52 PM  
Blogger homelessMontresor said...

-Tsitas χρόνια πολλά κ σε σενα!
-Αdvocatus μετά τον νομάρχη το χάος! :-)

1:02 PM  
Blogger Attalanti said...

Λατρεύω κιτσερέλα πάρτυ τα χριστούγεννα. Αν μου αρέσει κάτι, είναι οι εκπλήξεις και τα εγκεφαλικά που παθαίνω με τα λαμπιόνια πάνω σε οτιδήποτε. (Έχω δει ΚΑΙ σε σκύλο, εσύ για ένα τόσο δα μικρό σπιτάκι κάνεις έτσι;) Το πολύ - πολύ να έχετε καμιά διακοπή τις παραμονές. Διασκέδασέ το, όπως ξέρεις! φιλιά!

9:07 PM  
Blogger homelessMontresor said...

Μα αυτό θα κάνω αγαπητή! Θα το διασκεδάσω! Το ίδιο εύχομαι και σε σας! :-))

3:47 AM  
Blogger ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ said...

homelessMontresor,στην υπερβολή αντιστοιχεί μια έλλειψη.Η φράση "μην μου ανάβεις τα λαμπάκια" είναι δημοφιλής και την ξέρουμε όλοι!

Γειά σου κορίτσι μου.Σου χρωστάω και μια συγγνώμη για την αμέλεια να απαντήσω σε μια παλιά πρόσκληση.Σε χαιρετώ!

Μ

5:15 AM  
Blogger nahames nakanamoko said...

αυτός εδω ο γατούλης είναι σαν τον Ράμσυ της Nosy που της τρώει τα καλώδια από το δέντρο που τη βρήκες τετοια φωτογραφία...;!

3:16 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Ioanni γειάσου και σε σένα!
-Nahames Nakanamoko κάνε μια αναζήτηση στο google στις εικόνες: CAT Christmas, θα δεις τι υλικό μπορεί να βρεις! :-))

3:47 AM  
Blogger sorry_girl said...

Επίσης τις γιορτές αυξάνονται και οι αυτοκτονίες.Αισθητικής και μη.

(μη μου πεις σ'ανέβασα πάλι
χιχιχι)

12:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

ακόμα και με λουλούδια μπορούμε να στολίσουμε, τα λαμπάκια στην υπερβολή είναι κακόγουστα.

6:12 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Sorrygirl m' aresei na ta akoyw omws! (diabazw sthn prokeimenh periptwsh!)
-Alexandra etsi einai!

2:27 PM  

Post a Comment

<< Home