Saturday, December 16, 2006

Κατάργηση Ακαδημίας Επιστημών στην Αλβανία

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!

Υστ. Το ποστ αυτό ανέβηκε μετά από σχετικό σχόλιο του Ν. Αgo

7 Comments:

Blogger Sigmataf said...

Τα παραμύθια μας συνεχίζονται.
Καλησπέρα και σε σένα.

2:53 AM  
Blogger Agobooks said...

Ευχαριστώ πολύ και, πάλι συγνώμη που απρόσκλητα το έστειλα το θέμα σε άσχετο ποστ! Καλές γιορτές και πάνω απ’ολα υγεία .

5:01 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Sigmataf... trexw na to diabasw!
-N.ago kala ekanes! Kales giortes k se sena!

2:20 PM  
Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ένα μορφωτικό ίδρυμα κλειστό, μία φυλακή που ανοίγει, αγόρια χωρίς ιδάλματα, κορίτσια χωρίς πρότυπα. Μία Ακαδημία κλειστή, επιστήμονες χωρίς ανεξάρτητη φωνή, μελετητές χωρίς όνειρα ανέλιξης, πανεπιστήμιο με δικό του κατεστημένο.

11:03 PM  
Blogger Alkyoni said...

μετά το σχόλιο του δείμου...σιωπή..
καλημέρα :)

11:29 PM  
Blogger Βαγγέλης Μπέκας said...

Εδώ το νομοσχέδιο για τον ΟΤΕ θα το περάσουν μέρα μεσημέρι, αλλά δεν βλέπω να ιδρώνει και σε πολλούς το αυτάκι που σκοπεύουν να ξεπουλήσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση, πανίσχυρη στα βαλκάνια, που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες, το ίδιο το μέλλον δηλαδή!!

Σας ευχαριστούμε που ξεπουλάτε το μέλλον των παιδιών μας!!

6:45 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Παιδιά έχετε όλοι δίκιο δυστυχώς!

3:09 PM  

Post a Comment

<< Home