Monday, March 05, 2007

Αδελφή Ψυχή

Άλλους ανθρώπους τους συμπαθούμε αμέσως, άλλους τους αντιπαθούμε ή τους βρίσκουμε αποκρουστικούς. Άλλους τους αγαπάμε και άλλους τους μισούμε. Κάποιους τους ερωτευόμαστε, τους ποθούμε, λιώνουμε για χάρη τους και κάποιους άλλους τους γνωρίζουμε μερικά λεπτά και μετά τους ξεχνάμε.
Υπάρχει όμως και μια πολύ ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων. Αυτούς που τους συναντάμε και νιώθουμε αμέσως ότι κάτι βαθύτερο μας συνδέει, ότι κάπου τους έχουμε ξαναδεί, ότι τους γνωρίζαμε μια ολόκληρη ζωή. Είναι περίεργο συναίσθημα, δεν μπορείς να το προσδιορίσεις ακριβώς. Κάποιες φορές νομίζεις ότι είναι φιλία, άλλες έρωτας, μπορεί και να το μπερδέψεις με την αγάπη. Όμως ακόμα και αν κάποια από αυτά τα συναισθήματα εμπεριέχονται σε αυτό που αισθάνεσαι απέναντι στον άλλον, δεν καλύπτουν πλήρως όλο το φάσμα.
Δε μπορώ να σας εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ. Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτό το έντονο συναίσθημα που νιώθουμε για κάποιους ανθρώπους που παίζουν αυτόν τον ξεχωριστό ρόλο στη ζωή μας. Είναι πάντως ένα συναίσθημα ανιδιοτελές, δεν κατανοείς απλά τον άλλον, τον ζεις, είναι φορές που μπαίνεις μέσα του ή αυτός μέσα σε σένα. Ξαφνικά σε καταβάλει ένα συναίσθημα ή μια σκέψη που δεν είναι δική σου, αλλά δική του. Ακόμα και αν είναι μακριά σου, για λίγο είναι σαν να έχεις συνδεθεί με τον εγκέφαλο του. Κάποιες φορές του λες να κάνει κάτι και αυτός χωρίς απαραίτητα να ξέρει ότι εσύ τον καλείς, το κάνει αυθόρμητα, γιατί κάποιο «περίεργο» συναίσθημα δεν τον αφήνει σε ησυχία Αγγίζουν τα όρια της τρέλας αυτά που γράφω- και ίσως ακούγονται τρομακτικά- αλλά σκεφτείτε το. Δεν σας έχει συμβεί ποτέ να σκέφτεστε έντονα ένα πρόσωπο και εκείνο να σας παίρνει τηλέφωνο, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο; Ή το αντίθετο. Να σας περνάει από το μυαλό μια σκέψη του τύπου: «Τι να κάνει άραγε ο Τάδε; Καιρό έχω να ακούσω νέα του, για να τον πάρω ένα τηλέφωνο!» και του τηλεφωνείτε και εκείνος με το που το σηκώνει σας λέει: «Έλα ρε! Το πιστεύεις ότι και εγώ ήμουν έτοιμος να σε πάρω τώρα τηλέφωνο;»
Έχω μπλέξει σκόπιμα την τηλεπάθεια με την έννοια της «αδελφής ψυχής», κυρίως επειδή πιστεύω ότι οι αδελφές ψυχές έχουν μεγαλύτερο βαθμό τηλεπάθειας μεταξύ τους.
Λένε ότι για τον καθένα υπάρχουν 7 αδελφές ψυχές. Ίσως να είναι τα κομμάτια του ίδιου όλου, που απλά διασπάστηκε για κάποιο λόγο και εσύ μια ζωή ψάχνεις υποσυνείδητα ή συνειδητά να βρεις τα κομμάτια του puzzle.
Αν το εξηγούσα ορθολογικά το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι το εξής: Έστω ότι δεχόμαστε ότι οι σκέψεις είναι κύματα, άρα ο καθένας όταν σκέφτεται εκπέμπει κάποια κύματα. Δεν είναι τυχαία η έκφραση «εκπέμπουμε στα ίδια μήκη κύματος», μπορεί πράγματι να συμβαίνει αυτό: Να επικοινωνούμε δηλαδή με κάποιους ανθρώπους καλύτερα γιατί απλά εκπέμπουν στα ίδια μήκη κύματος με εμάς και άρα είμαστε πιο δεκτικοί στις σκέψεις τους! Προσοχή! Δεν εννοώ ότι σκέφτονται τα ίδια πράγματα με εμάς, αντιθέτως μπορεί να έχουν απόψεις πολύ διαφορετικές από μας. Απλά εκπέμπουν στο ίδιο «κανάλι».
Βέβαια δεν είναι όλοι τόσο δεκτικοί σε αυτό το φαινόμενο. Προφανώς κάποιοι παράγοντες συμβάλλουν στο να μοιάζει η τηλεπάθεια του ενός με τις δυνατότητες που έχει ένα παλιό τρανζίστορ και η τηλεπάθεια του άλλου με μια καλωδιακή τηλεόραση με δορυφορική σύνδεση!
Όπως και να έχει, η ιδέα του να διαβάζει κανείς τη σκέψη του άλλου ή της επικοινωνίας των ψυχών είναι κάτι που ελκύει τους περισσότερους Από την άλλη, βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η παράνομη είσοδος στο προσωπικό απόρρητο του άλλου είναι επιθυμητή (και ηθική). Πως θα νιώθατε εσείς αν ξέρατε ότι κάποιος μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις σας; Ή για να το πάω λιγάκι παραπέρα, σε πιο Big Brother καταστάσεις, όταν το κράτος μπορεί να διαβάζει τις σκέψεις σας;

31 Comments:

Blogger elafini said...

κάποιοι λενε πως είναι η μυρωδιά.. άλλοι, η αύρα..από εδώ μέσα όμως πως περνάει?γιατί περνάει...

2:59 PM  
Blogger homelessMontresor said...

Για να έκανες ποδαρικό πρώτη πρώτη, μάλλον περνάει! :-)
Θέτεις όμως ένα ερώτημα στο οποίο πολύ δύσκολα βρίσκεται απάντηση, διότι θεωρίες υπάρχουν πολλές, αλλά...

3:45 PM  
Blogger Λίτσα said...

Ωραίο post. Νομίζω λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε νιώσει αυτήν την ανεξήγητη οικείωση. Μην προσπαθήσεις να το εξηγήσεις ορθολογικά - δεν γίνεται. Αλλά ακόμη κι αν γινόταν, γιατί θα έπρεπε;

7:21 PM  
Blogger AVRA said...

ναι καποια πραγματα ειναι ωραιο να μην αναλυονται ...τα νιωθεις συμβαινουν αλλα τα λογια ειναι φτωχα για να το περιγραψουν.Καταλαβαινω ομως τι εννοεις!

12:06 AM  
Blogger Tasis Plisis said...

Εγω παντως για καλο και για κακο αποφευγω να σε σκεφτομαι σε περιπτωση που αυτα που γραφεις ισχυουν! :P

Ωραιο το ποστακι -καποια πραγματα απλα συμβαινουν.

12:54 AM  
Blogger Ναταλία said...

Ξέρω ακριβώς τι εννοείς.
Μα είναι κάτι που το ζεις με την καρδιά και δεν χρειάζεται εξηγήσεις.
Απλά συμβαίνει.....

1:22 AM  
Blogger zero said...

Ναι
συμβαινει.
Απλα συμβαινει.

ζερο.

2:07 AM  
Blogger elafini said...

όλη η μαγεία όμως κρύβεται στο γιατί συμβαίνει..όσο για το ποδαρικό ναι, κάτι σημαίνει ;)

υ.γ. κι αν είναι τρελλά αυτά που γράφεις,τότε είμαι μέλος του club εδώ και πολύ καιρό..καλημέρα

2:11 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Κατ' αρχάς μην ανυσηχείτε! Δεν θα πάρω τα βουνά, ούτε θα αρχίσω τις επικλήσεις πνευμάτων για να μ λυθούν οι απορίες!
-Λίτσα εσύ κατά του ορθολογισμού???!!!
-Αvra ναι αυτό δεν εξηγείται με λόγια, ή το νιώθεις, ή δεν το νιώθεις! :-)
-DCD βρε σκέψου το κ οικονομικά! Φαντάζεσαι να επικοινωνείς με τους φίλους σου, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις κινητά κ σταθερά???
-Ναταλία έτσι είναι! (Δεν περίμενα κ διαφορετική απάντηση από σένα!)
-Ζερο!!! Καλώς τον!
-Ελαφίνι... σσσσσ... μη λες πολλά! Μη! :Ρ

3:28 AM  
Blogger tsopanis said...

θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα αύρας (τηλεπάθειας κλπων μεταφυσικών φαινομένων...).
Μου τα χάλασες όμως στο τέλος με το big brother και το κράτος...
Γιατί να ξέρουμε τι σκέφτονται οι άλλοι ή το κράτος για μας;
Ο καλός "κερατάς" δεν είναι ο μη γνωρίζων; (χεχεχεχεεχε).

Μ'αρέσει περισσότερο να φαντάζομαι τι σκέφτονται για μένα και να πράττω αναλόγως, παρά να ξέρω από πριν.
Χάνεται το "game" της ζωής , νομίζω έτσι..

Υγ: Βασικά να σου πω την αλήθεια, χέστηκα για το αν το κράτος διάβαζε τις σκέψεις μου, το καλό θα ταν να μπορούσαμε να "διαβάσουμε" για μια στιγμή τους επόμενους αριθμούς του ΚΙΝΟ, να τα σηκώσουμε όλα και μη τον είδατε... ;-)

Την καλημέρα μου :D

3:51 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Tsopani όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις! (Την καλή και την όχι τόσο καλη βλ. big brother).
Κατα βάση συμφωνώ όμως με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, ειδικά με το υστερόγραφο!

3:59 AM  
Blogger Λίτσα said...

A, χα, χα, ε, ναι, για να το λέω λοιπόν εγώ, κάποιο λόγο θα έχω, έτσι δεν είναι; Άλλωστε, όπως είπε ο μέγας Pierre Bayle, ο ορθός λόγος δεν σου δείχνει ποια είναι η αλήθεια, αλλά ποιο είναι το ψεύδος. (Και πάντως, κάνεις καλή χρήση του ορθολογισμού, όταν ξέρεις ποιά είναι τα όριά του).

7:24 AM  
Blogger toolman said...

there is no spoon....

μήπως βλέπεις πολύ χαρδαβέλλα; :PP

7:27 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Λίτσα εντάξει. Από δω και πέρα θα χρησιμοποιώ τον ορθολογισμό μόνο όταν μπορώ να κάνω συλλογισμούς, οι οποίοι βασίζονται σε λογικά τεκμηριωμένες προτάσεις ή σε αποδείξεις. Σωστά τα έβαλα τα όριασ; Αν όχι πρέπει να ξανακάνεις σεντονοποστ για τον ορθολογισμό!!! :-)Αν και για μένα η τηλεπάθεια δεν ανήκει πλέων στη σφαίρα του παραφυσικού ή του φανταστικού όπως ίσως η θεωρία περι αδελφής ψυχής η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί με τόσο λογικό τρόπο. Αυτό γιατί αν αναλογιστεί κανείς οτι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας, φαντάσου πόσες είναι οι δυνατότητες του που δεν γνωρίζουμε ακόμα!

Τοολμαν, ο Χαρδαβδέλλας δεν είναι τπτ μπροστά σε μένα!!! :Ρ

2:38 PM  
Blogger Erwtas Stomaxhs said...

εγώ εκπέμπω στους 69,6 μεγάκυκλους για όσες θέλουν να συντονιστούνε

12:45 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Βρε θέληση υπάρχει...
Τώρα αν εννοείς το καπελοραδιόφωνο, η σύνδεση μ θυμίζει το τρανζιστοράκι που περιγράφω στο ποστ μ! Αν πάλι δεν εννοείς αυτό, δεν το πιασα κ μάλλον πρέπει να ρυθμίσω λίγο τις κεραίες μου!!!

Υστ. Πότε κατεβαίνεις στα πάτρια εδάφη αλήθεια?

4:22 AM  
Blogger alexis said...

δεν συμβαίνει συχνά, αλλά όταν συμβεί είναι απογειωτικό και παρήγορο μαζί. νοιώθεις μια παράξενη αίσθηση πληρότητας & ταύτισης με τον άλλο. το παράξενο είναι αυτό να συμβαίνει με ανθρώπους που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ (βλ. bloggers)

5:06 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Δεν υπάρχει κ κανένας γκουρού των blogger να τον ρωτήσουμε να μας εξηγήσει!

5:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

ναι αυτό. που γράφεις στην αρχή του ποστ. το συναίσθημα. το ένιωσα σήμερα πάλι. και τη σκηνή ανάμεσα σ' αυτή την περίεργη έλξη τη διέκοψε μια φίλη με τον ερχομό της και μετά μου είπε όταν βρεθήκαμε μόνοι: έχετε πολύ έντονη έλξη μεταξύ σας!
Το κατάλαβε και τρίτο πρόσωπο δηλαδή!
Δεν ήξερα πως να το προσδιορίσω. "Δυνατή συμπάθεια" ίσως, αλλά οι λέξεις δε φτάνουν.
Το θέμα είναι πως μερικές φορές αυτή η έλξη είναι αδιέξοδη...

6:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

η πιό προφανής απαντηση είναι τα γονεϊκά πρότυπα.
μιά γυναίκα ερωτεύεται ή νιωθεί "κάπως" με άνδρες που θυμίζουν τον πατερα της.
το ίδιο ισχύει και για τους ανδρες "μαμακηδες" που κολλάνε με κάποια που μοιάζει στη μάμι.
στα πλαίσια αυτά παίζουν ρόλο οι μυρωδιές, οι φερορμόνες και η αρχεγονη μνημη της παιδικής ηλικίας.
η "μεταφυσική" δεν κλλάει παρα μόνο αν προκειται για γονείς ιερωμένους ή φανατικά θρησκευόμενους.

10:32 AM  
Blogger homelessMontresor said...

-Keimgreek τα αδιέξοδα υπάρχουν σε όλων των ειδών τις σχέσεις και δυστυχώς τις περισσότερες φορές τα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι! Όσο για το συναίσθημα που περιγράφεις, καταλάβαινω απόλυτα believe me!!!
-The lastrealanwnumous μου άρεσε η επιστημονική σου εξήγηση και είναι αλήθεια οτι όταν ερωτευόμαστε η φαντασία μας πλάθει διάφορα σενάρια! Τα δικά μου τουλάχιστον θα γινόταν ταινιάρες! :P Παρόλα αυτά δεν μιλάω μόνο για τον έρωτα, μου έχει τύχει και μ' ανθρώπους που είμαστε χρόνια φίλοι, χωρίς να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ μας. Δεν ξέρω αν ανήκει στη σφαίρα του παραφυσικού αυτό που περιγράφω, απλά είναι ενα συναίσθημα που οι περισσότεροι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

Και με την ευκαιρία ανοίγω άλλο θέμα: Μήπως πρέπει να καταρρίψουμε αυτό το μύθο οτι οι γυναίκες αναζητούμε ενα πατρικό πρότυπο και οι άντρες ένα μητρικό; Γιατί ξέρουμε όλοι καλά οτι έρωτας μπορεί να υπάρξει κ μεταξύ 2 ανθρώπων του ίδιου φύλλου. Πόσο παραφυσικό είναι άραγε αυτό;

3:25 PM  
Blogger Χρίστος said...

Καλημέρααα!
Πάντως εγώ δεν βλέπω αυτό που λές για τις αδελφές ψυχές καθαρά ερωτικά - μπορεί να συμβεί και με φίλους... Αλλά είναι πιο μαγικό όταν σου βγάινει σε ερωτική σχέση - γιατί κάνει τον άλλο λιγότερο τρομακτικό και ξένο! (που πάντα είναι όσοι ερωτευόμαστε!)

4:12 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Μα ούτε εγώ μίλησα μόνο για τον έρωτα! :-))

2:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Αυτά τα πράγματα τα ζεις, δεν τα σκέφτεσαι. Προπάντων μην προσπαθείς να τα ορμηνέψεις, χάνεις την ουσία έτσι.

2:42 AM  
Blogger roidis said...

μάλλον τα είπαν κι άλλοι εδώ, αλλά όλα όσα γράφεις σ'αυτό το όμορφο ποστ τα έχουμε νιώσει όλοι και είναι από τα θέματα που δεν είναι εύκολο να εκφράσεις με λόγια. Αυτά κυρίως τα νιώθεις.

1:35 PM  
Blogger Agobooks said...

Αυτόν το καιρό, είμαι σε μια καινούργια δουλειά.
Περισσότερο από ποτέ, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι, η αύρα, είτε θετική είτε αρνητική, κάποιος που την έχει, εκπέμπεται από τη πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πόδι σε ένα νέο περιβάλλον.
Σπάνια πέφτεις έξω με κάποιον που συμπάθησες ή δεν συμπάθησες και να ανατραπούν τα δεδομένα.
Εμένα πάντως, σπάνια μου συμβαίνει αυτό.
Ότι είναι, γίνεται από την αρχή.
Καλό

4:43 AM  
Blogger homelessMontresor said...

Και να φανταστεί κανείς οτι όταν ανέβαζα αυτό το ποστ σκεφτόμουν οτι θα με περάσετε για τρελή! Κρίνοντας από τα σχόλια σας, μάλλον είμαστε πολλοί περισσότεροι εκεί έξω!
Με βάζετε σε σκέψεις...!

4:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

και αυτο δεν συμβαινει μονο για το συγκεκριμενο θεμα!παντως οσο προσπαθει κανεις να το εξηγησει βγαζει λαθος συμπερασματα,γιαυτο και εγω μετα απο 10 μηνες αποφασισα οτι ειναι μια πολυ καλη φιλια!εχουμε ολα τα προσοντα γιαυτην και ποιος ειπε οτι αναγκαστηκα θα ταιριαξουν αυτα τα ατομα σαν ζευγαρι.ο πιο παλιος με αυτο το συναισθημα ας μας πει και αυτος την γνωμη του για το θεμα να δουμε και αλλες πτυχες του που ισως δεν λαβαμε υποψην.παντως ηθελα να προσθεσω και το γεγονος οτι πολυ δυσκολα μαλωνεις με αυτο το ατομο!με την αποψη οτι π.χ νομιζεις οτι απογοητευεις τον αλλον,αλλα το ιδιο σκεφτεται και εκεινος και βρισκεστε παλι στο ιδιο επιπεδο.δεν ξερω αν και εσεις συμφωνειται με αυτο.
υ.γ αν δεν μαλωσεις και ποτε τοτε μαλλον κατι συμβαινει!!!

8:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΝΙΩΣΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΕΝΙΩΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 37 ΕΤΩΝ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΡΩΤΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΑ 19 ΜΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΗΘΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ!ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΘΩ, ΥΠΗΡΧΑ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ. ΗΤΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙ ΑΔΕΛΦΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΟ E MAIL MARE.ELE@HOTMAIL.COM ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΜAΡΙΑ(ΜΑΙΡΗ)

3:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

To exw niwsei,etsi akrivws!htan erwtikh sxesh sthn periptwsh mou,ton exasa...alla e3akolou8ei na uparxei auth h "epafh"!

4:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Θα ηθελα να ρωτησω κατι που το εχω μεγαλη απορια...Οταν λαμε διαβαζει τις σκεψεις σου....ποιες ακριβως ?Ολες? Και ποτε ξερω οτι γινεται αυτο?(τις ακουει?)Το ρωταω γιατι το ζω και εχω αρχισει να τα χανω ..ΤHANKS

4:20 AM  

Post a Comment

<< Home